Intermountain Healthcare Provo East Bay West Office Remodel

The Intermountain Healthcare Provo East Bay West Office Remodel is an efficient 31,942 s.f. two-story remodel project located in Provo, Utah.  Although healthcare-related, the use of this space more closely aligns with a call-center type environment and allowed for coordination with the owner and the owner’s user group. The owner’s programmatic needs required the design team to be extremely efficient in the use of space to allow for maximum number of cubicles while still providing the necessary support spaces.

The age and other functional issues with the existing mechanical system necessitated a replacement of the large roof top unit, which required coordination between multiple trades.  The goal of the design was to create large open office areas with access to natural light.  This was accomplished by demolishing many perimeter offices and work spaces to free up large open areas for the cubicles.  The adjacency of the cubicles near the exterior windows helps to create a more pleasant work environment.  The building contains open office cubicle spaces, office spaces, conference rooms, training rooms, privacy rooms, break rooms, and IT server rooms. Contemporary finishes, bright colors, and owner requested “Pixel Art” Wall Graphics were employed to revitalize a dated and run down space and transform it to one that is vibrant and enjoyable.

  • Date : 2017
  • Client : Intermountain Healthcare
  • Construction Cost : Not disclosed
  • Size : 31,942 SF
  • Location : Provo, Utah
  • /