Infomercials Studio

A new sound studio, two-story building designed with inspiration from the owner while on a vacation in Brazil. The sawtooth blue glass bays and red granite complement each other and stand out from the I-15 corridor. The owner wanted a building to stand out and pop as individuals drive by.

Most importantly, sound was a key driver in the design of the floor, wall, ceiling, structural system, and mechanical system. The exterior has an industrial look while the interior has a residential feel so that any place in the building can be used as a backdrop for infomercial filming.

The studio includes a large sound stage, filming kitchen, small sound stage, camera storage, dock staging area, green room, dressing rooms, focus group with observation area, office space, large spacious conference and waiting areas, sound editing, dubbing, spaces and support spaces. The waiting area captures the eye with the grand curving stair, balconies, high coffered ceilings and fireplace.

  • Date : 2012
  • Client : Infomercials
  • Construction Cost : $4,500,000
  • Size : 32,520 SF
  • Location : Springville, Utah
  • /